Kapesní hodinky mechanické černé - Drak a fénix

1 690,00 Kč
S DPH

Kapesní hodinky – pro někoho vzpomínka na dědečka, pro jiného doplněk k outfitu. Oblíbené jsou zejména mezi rockery, motorkáři či milovníky historie... Jisté je, že je ocení opravdoví fajnšmekři. 

Strojek hodinek je mechanický, tudíž je nepohání baterie, ale poctivé ruční natahování. Natažený vydrží asi 36 hodin. Doporučuji je však natahovat 1x denně nejlépe ve stejnou dobu. 

K hodinkám jsem ručně kroužek po kroužku vyrobila řetěz, který podtrhne jejich nevšední vzhled.

Celé i s řetězem váží cca 65 gramů.

Počet

Na předním krytu těchto černých hodinek je vyobrazený drak a fénix, představující symbol jin a jang. Drak představuje jang, muže, mužskou sílu, nasazení, statečnost, respekt, uznání a plodnost. Fénix je symbolem jin, ženy, ženské vznešenosti, krásy a laskavosti, naděje a schopnosti věřit. 

Ciferník tvoří římské číslice a je skrze něj vidět do srdce hodinek. Když jsou hodinky natažené, můžete pozorovat posouvání ozubených koleček. Stejně tak je dovnitř vidět i okýnkem na zadní straně hodinek. 

Řetěz jsem vyrobila z eloxovaných hliníkových kroužků černé barvy a zakončila ho klipsnou sloužící k připnutí na oděv. Na druhém konci řetězu je karabina, díky které je možné řetěz od hodinek odepnout. 

Přes ciferník je nalepená dočasná ochranná fólie, proto na některých fotografiích můžou být vidět odlesky či bublinky.

Hodinky zasílám v černé dárkové krabičce.

Na videu se můžete podívat na to, jak hodinky fungují a jak se s nimi zachází:

Rozměry hodinek:

Výška včetně oka na zavěšení je 6,7 cm.

Průměr hodinek je 4,7 cm.

Tloušťka cca 1,6 cm.

Délka řetězu včetně klipsny a karabiny je 37 cm.

hodinky253
1 ks